Ik heb samen met mijn gezin deze Gaming Headset van Trust mogen testen.
Het eerste wat mij opviel bij het aanschaffen, was de prijs. In deze dure tijden is de prijs van 19,99 echt een scherpe prijs.
De headset wordt geleverd in een kleine verpakking, enigzins duurzaam doordat je de verpakking bij het oud papier kunt doen. Het ontwerp ziet er mooi uit, geen schreeuwende kleuren maar gewoon mat, die past bij de kleuren van de PS5.
De kinderen hebben deze headset uitgebreid getest, ze zijn een draadloze headset van die bij de PS5 hoort gewend. Maar wat me opviel, is dat ze geen enkel moment hebben geklaagd over het feit dat het niet draadloos is, de kabel heeft een lengte van 1,2 m. En ze gingen gewoon op een stoel voor de tv zitten of op de bank. Tijdens het gamen wordt er altijd volop gecommuniceerd met elkaar en daarbij was het geluid duidelijk en konden ze goed met elkaar communiceren met de microfoon. Wilden ze niet met elkaar praten dat klapten ze de microfoon in. Ze hebben de headset tevens ook getest op een Nintendo Switch en dit ging ook prima.
Ik heb zelf de headset ook getest. Heb het tijdens een online vergadering getest en ik merkte dat de pasvorm goed was, niet hard om de oren. Het geluid was prima en ik kon me duidelijk verstaanbaar maken tijdens het vergaderen. Tijdens het thuiswerken had ik de headset ook op en heb deze gebruikt om muziek te luisteren achter de laptop. Het enige was ik miste was een vorm van ruisonderdrukking.
Maar al met al mag je voor de aanschafprijs van 19,99 spreken van een goed prijs/kwaliteits verhouding.
Pluspunten
- goede prijskwaliteitsverhouding
- goede pasvorm
- goed geluid/microfoon
Minpunten
- ik had een betere ruisonderdrukking willen hebben.